Vertaile opiskelijasähkösopimus

Yleisesti opiskelijoiden piirissä sähkösopimuksen kilpailuttaminen on todella yleistä. Opiskelijoilla on tarpeeksi muitakin menoja ja etenkin sähkölaskusta on helppo nipistää säästöä.

Nyt käsitelläänkin sitä, mikä on opiskelijalle oikeanlainen sopimustyyppi ja käsitellään yleisimmät virheet edullisen sopimuksen valinnassa.

Minulla on sopimus nimeltä ”Opiskelijasähkö”, se on edullisin!

Sopimuksesi voi olla halpa, mutta jos sen nimi on opiskelijasähkö, niin hyvin todennäköisesti se on pörssisähköä, jossa on madallettu kuukausimaksu. Pörssisähkön hinta päivittyy tunneittain, ja mikäli et ole hyödyntämässä yön edullisimpia tunteja, niin sopimus ei välttämättä sovellu sinulle.

Vinkki!

Kysy, mikä on se varsinainen ”opiskelija-alennus”.

Löysin edullisen sopimuksen, mutta en voi sitoutua siihen, koska muutan puolen vuoden päästä

Voit huoletta ottaa vaikka kahden vuoden määräaikaisen sähkösopimuksen. Muuton yhteydessä voit joko irtisanoa sen maksutta tai siirtää uuteen kotiisi.

Sähkösopimus ilman perusmaksua sopii yleensä parhaiten pieneen asuntoon

Kuten vertailustamme voi huomata, halvin sähkösopimus kerrostaloasuntoon on sähkösopimus jossa ei ole perusmaksua. Koska sähköä kuluu vähän, niin kiinteän kuukausimaksun osuus sähkölaskussa on verrattoman suuri. Näin ollen perusmaksuton sopimus on yleensä opiskelijalle halvin. Perusmaksun osuus on sähkösopimuksissa yleensä useita kymmeniä euroja vuodessa, pahimmillaan yli 100 euroa erinäisten lisäpalvelumaksujen vuoksi.

Kuten vertailustamme voimme huomata, yksiössä edullisimman sähkösopimuksen vuosihinnaksi tulee jopa alle 70 euroa. Jos sopimuksessa olisi esimerkiksi neljän euron kuukausittainen perusmaksu, tulisi sopimukseen lisähintaa 48 euroa vuodessa.

Sähkön kilpailuttaminen on liian vaivalloista

Sähkön kilpailuttaminen vie sinulta noin kaksi minuuttia ja me hoidamme kaiken sinun puolestasi. Sinun tarvitsee täyttää vain omat tietosi ja me irtisanomme edellisen sopimuksesi. Uusi astuu voimaan minimissään 16 vrk päästä.