Sähkön hintavertailu tuo säästöä

Sähkön hintavertailu pikaopas

Sähkön hintavertailu vuonna 2021 on erityisen kannattavaa. Sähkön hinta on kokenut rajun nousun ja moni sähkönkuluttaja on joutunut sopimusta uusiessaan tarttua jopa kalliimpaan sähkösopimukseen. Tämä on kuitenkin täysin normaalia, koska sähkön markkinahinta elää.

Sähkön hintavertailu on helppoa, nopeaa ja ilmaista. Sopimusta tehdessä kannattaa päättää minkälaisen sopimustyypin haluaa. Määräaikainen sähkösopimus takaa kiinteän hinnan koko sopimuskaudelle. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on joustava kahden viikon irtisanomisajalla oleva sopimus, jossa hinta saattaa vaihdella useastikin.

Kilpailutuspalvelu.fi sivustolta löydät Suomen kaikki sähköyhtiöt listattuna ja palvelun kautta näet nopeasti yhteistyökumppaneidemme parhaan sähkötarjouksen.

Sähkön hintavertailu ja sähkönsiirto

Kun teet sähkön hintavertailua, huomioi tämä: maksat sähkössä sekä sähköenergiasta että sen siirrosta. Sähkönsiirtoyhtiö ja hinta pysyy täysin samana. Sen sijaan voit itse valita haluamasi sähkönmyyntiyhtiön. Moni kuitenkin unohtaa tämän ja ostaa sähkönsä paikalliselta verkkoyhtiöltä hintaan, jota ei ole koskaan kilpailutettu. Sähkön kilpailuttaminen tuo merkittävää säästöä.

Näin onnistut sähkön hintavertailussa

Sama sähkösopimus ei sovi kaikkien kotien ja kuluttajien tarpeisiin. Tärkeää ennen sähkön hintavertailun tekemistä on tietää nykyinen sähkön hinta ja kuinka paljon sähköä kuluu. Nykyisen sähkön hinnan ja kulutuksen saat tietää helpoiten viimeisimmästä sähkölaskustasi. Ota sähkön kWh hinta ja perusmaksu ylös ja vertaa sitä tarjoushintaan. Jos tarvitset yösähköä esim. kodin lämmityksen vuoksi, kannattaa myös tämä huomioida sähkön hintavertailussa.

Miksi tehdä sähkön hintavertailu?

Sähkövertailu kannattaa:

  • Säästät aikaa, rahaa ja vaivaa
  • Käytät jatkossa edullista sähköä
  • Sama sähkö, edullinen hinta
  • Sähkön kWh hinta putoaa
  • Löydä halvin sähkö
 

Paras sähkösopimus

Jos asut kerrostalossa ja kulutuksesi on vähäistä, kannattaa valita sähkösopimus ilman kuukausimaksua.

Pari- ja rivitaloille on monia hyviä vaihtoehtoja. Ota omat sähkön kulutustiedot ylös ja palvelu laskee sinulle parhaan tarjouksen. Mitä enemmän kulutat, sitä tärkeämpää matala energianhinta on.

Omakotitaloasujalle sopii parhaiten sopimus, jossa on alhainen energianhinta. Suuren sähkönkuluttajan laskulla perusmaksun merkitys vähenee. Huomioi erityisesti sähkön kWh hinta.

Kokemuksia sähkösopimuksen vaihtamisesta

Sähkön hintavertailun jo tehneet asiakkaamme