Paras sähkösopimus kotitalouksille 2021

Sähkön kilpailutus kotitalouksille

Sähkön kilpailutus kotitalouksille on entistä kannattavampaa. Vuonna 2021 sähkön hinta lähti rajuun nousuun ja kotitalouksien sähkölaskun loppusumma uhkaa nousta useilla sadoilla, ellei jopa tuhansilla euroilla vuositasolla.

Kilpailuttaminen ja vertailun idea on säästää rahaa ja löytää edullisempi sähkösopimus kotitalouksille. Sähköä on pakko ostaa ja sähkön laatu on aina sama, joten on kannattavaa vertailla paras hinta. Kotitalouksille vertailu on vaivatona ja helppoa Kilpailutuspalvelun avulla. Kotitalouksille tarjotaan erilaisia sähkösopimuksia muun muassa 24kk sähkösopimus, 12kk sähkösopimus, toistaiseksi voimassa oleva sopimus ja pörssisähkösopimus.

Esimerkki miten sähkön hinnan nousu vaikuttaa eri kotitalouksiin:

Kerrostalo, vuosikulutus 2000 kWh

Sähkölasku noussut noin 50 euroa vuodessa

Rivitalo, vuosikulutus 4000 kWh

Sähkölaskun nousu on noin 100 euroa vuodessa

Omakotitalo, vuosikulutus 20 000 kWh

Sähkön hinta on noussut noin 500 euroa vuodessa.

Ohjeet sähkösopimuksen kilpailutukseen:

Kilpailutus on tuonut säästöä kotitalouksille jo vuodesta 1998

Sähkösopimuksen on saanut kilpailuttaa jo vuodesta 1998. Kotitalouksien sähkön kulutus saattaa vaihdella rajustikin. Siinä missä kerrostaloasunnossa selviät kymmenen euron kuukausilaskuilla niin omakotitaloasujat maksavat pahimmillaan useita satoja euroja per laskutusjakso. Kilpailutuksesta hyötyy silti jokainen. Syötä kotitaloutesi sähkön kulutus sähkölaskuriin ja etsi paras sähkösopimus.

Näin onnistut sähkön kilpailutuksessa

Sama sähkösopimus ei sovi kaikkien kotien ja kuluttajien tarpeisiin. Tärkeää ennen sähkön hintavertailun tekemistä on tietää nykyinen sähkön hinta ja kuinka paljon sähköä kuluu. Nykyisen sähkön hinnan ja kulutuksen saat tietää helpoiten viimeisimmästä sähkölaskustasi. Ota sähkön kWh hinta ja perusmaksu ylös ja vertaa sitä tarjoushintaan. Jos tarvitset yösähköä esim. kodin lämmityksen vuoksi, kannattaa myös tämä huomioida sähkön hintavertailussa.

Lyhyesti:

Kerrostaloon ja rivitaloon sopii parhaiten sähkösopimus jossa perusmaksu on mahdollisimman matala tai jopa 0 €/kk.

Omakotitaloon, ja varsinkin sähkölämmitteiseen omakotitaloon  soveltuu sähkösopimus jossa on mahdollisimman matala sähkön kWh hinta. Ota huomioon myös sähkölaskun perusmaksu ja sähköyhtiön mahdolliset lisäpalvelumaksut.

Paras sähkösopimus

Kerrostaloasunnossa sähkönkulutus on vähäistä ja kilpailutuksessa kannattaa keskittyä löytämään sopimus missä on mahdollisimman pieni perusmaksu

Pari- ja rivitaloihin on tärkeää kilpailuttaa sopimus. Tee kilpailutus ja valitse sopimus jossa on mahdollisimman pieni sähkön kwh hinta

Omakotitaloasujalle paras sähkösopimus on sopimus jossa on matala energian hinta. Suuren sähkönkuluttajan laskulla perusmaksun merkitys vähenee. Huomioi erityisesti sähkön kWh hinta.

Kilpailuta sähkösopimus heti ja lopeta sähkölaskusta stressaaminen.

Kokemuksia sähkösopimuksen kilpailuttamisesta

Kotitaloudet jotka ovat kilpailuttaneet sähkön

On turhaa maksaa sähköstä liikaa

Suomalaiset ovat kyllästyneet maksamaan sähkölaskustaan liikaa ja sähköyhtiöiden vertailu on yleistynyt vuosi vuodelta. Kotitalouden sähkölaskun suuruuteen vaikuttaa sähkön kWh hinta ja sähkölaskun perusmaksu. Kotitalous ei voi vaikuttaa sähkönsiirtomaksuihin joten sähköyhtiöiden vertailu on kannattavaa. Kilpailutuspalvelu tuo sähkönkilpailutuksen jokaisen kuluttajan tietouteen ja palvelu on helppokäyttöinen sekä toimii jokaisella laitteella.

Vuonna 2021 ei ole enää syytä maksaa sähkölaskustaan liikaa. Sähkön kilpailutuspalvelua käyttää tuhannet ihmiset kuukausittain ja vuosittain autamme kymmeniä tuhansia kotitalouksia löytämään itselleen edullisemman sähkösopimuksen. Sivustolla on listattu jokainen kotitalouksia palveleva sähköyhtiö. Mikäli jokin asia sähkön kilpailutuksessa epäröittää niin tutustu “Usein kysyttyä sähkön kilpailuttamisesta” osioon.

Kotitaloudet maksavat sähkön myynnistä ja siirrosta

Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, koska siitä vastaa aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö. Sen sijaan sähkön kilpailutus ja sähkövertailu on tehty vaivattomaksi kotitalouksille. Suomessa toimii yli 50 eri sähkönmyyjää ja jokainen myy sähköä kotitalouksille. Sähkönsiirtomaksut ovat lakisääteisesti kaikille samat, mutta sähkönmyyntilaskun saa kilpailuttaa vapaasti. Kotitalouden sähkölaskulla on kolme huomioitavaa asiaa:

Sähkön kWh hinta

Kun teet sähkövertailua niin käytä vertailussa vain vertailukelpoisia hintoja. Sähkösopimuksia ja sähköyhtiöitä on monenlaisia joten varmista, että tuleva sähkösopimuksesi hinta on kiinteä ja ole tarkkana sopimusehdoista ja piiloprinteistä. Mikäli sähkötarjouksen hinta on poikkeuksellisen matala ja sopimus on toistaiseksi voimassa niin hinta ei todennäköisesti pysy kauaa. On turha tehdä uutta sähkösopimusta hintaan 3,5 snt/kWh mikäli hinta nousee heti kuukauden jälkeen 10 snt/kWh. Helpoiten onnistut sähkövertailussa kun vertailet vain kiinteähintaisia sopimuksia keskenään. Esimerkiksi sopimuksia jossa hinta pysyy samana 24kk tai 12kk.

Sähkön perusmaksu

Toinen huomioitava asia onnistuneessa sähkövertailussa on sähkön perusmaksu. Toisessa sopimuksessa saattaa olla halpa kWh hinta, mutta valtavan suuri perusmaksu siinä missä toisessa on kallis kWh hinta ja ilmainen perusmaksu. Mikäli asut kerrostalossa niin huomioi erityisesti perusmaksun suuruus. Omakotitaloasujalle sopii parhaiten sopimus jossa on halpa kilowattihinta, ja perusmaksu voi olla hieman suurempikin.

Sähkölaskun lisäpalvelumaksut

Sähkölaskuille on viime vuosina ilmestynyt lisäpalvelumaksuja joista normaali kotitalous ei hyötyä juurikaan mitään. Lisäpalvelumaksuja on esimerkiksi vaihtotakuu, hintatakuu, hintakatto, aurinkovalinta, uusiutuva valinta, maksujousto ja ekologinen valinta. Nämä ovat lisäpalvelumaksuja joita maksat sähkölaskullasi kuukausittain ja summa vaihtelee 3,90 eurosta jopa 5,90 euroon per kuukausi. Normaalin kotitalouden sähkölaskulle näistä on hyvin harvoin lisäarvoa. Esimerkiksi hintakatossa maksat siitä, että kun sopimuksesi hinta vaihtelee kuukausittain, niin voit erillisellä lisäpalvelumaksulla ostaa hintakaton jonka yli hinta ei voi mennä. Kilpailutuspalvelu on verrannut valmiiksi kiinteät 24kk sopimukset joissa hinta pysyy kiinteänä ja saat sopimuksen jopa kokonaan ilman perusmaksua.