Säästä rahaa kilpailuttamalla sähkösopimuksesi

Sähkön kilpailutus

Sähkön kilpailutus on yleistä ja tärkeää jokaiselle kotitaloudelle. Sähkösopimuksensa on voinut kilpailuttaa jo kauan, mutta harva silti tietää, että sähkön voi ostaa mistä tahansa. Vaikka asut Helsingissä, voit ostaa sähkösi esimerkiksi Imatralta. Sähkön toimivuus on aina sama – siitä vastaa paikallinen siirtoyhtiö. Sähkön kilpailuttaminen vaikuttaa vain ja ainoastaan siihen, keneltä sähkölaskusi tulee ja paljonko se maksaa.

Sähkön kilpailutus ei tarkoita sitä, että joutuisit olemaan aktiivinen ja joka hetki seuraamaan sähkönhintaa – päinvastoin. Useimmat kilpailuttajat etsivät halvimman kahden vuoden sähkötarjouksen ja unohtavat asian muutamaksi vuodeksi. Vaikka haluaisitkin seurata sähkön hintaa aktiivisemmin ja tehdä kilpailutuksen useammin, kannattaa ainakin kilpailuttaa paras toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

 
kilpailuta sähkö puhelimella

Kilpailuta sähkö vaikka älypuhelimella

Sähkösopimuksen vaihtaminen ei ole vaikeaa. Kilpailutuksen voit tehdä vaikka älypuhelimella. Me hoidamme vaihtoon liittyvät asiat sinun puolestasi. Sähköyhtiöissä ja niiden tarjoamissa sähkösopimuksissa todella on eroja. Suurimmillaan säästöt pyörivät sadoissa euroissa. Pienen kerrostalon säästö saattaa kivuta yli 50 euroon vuositasolla. Vaihtoprosessi kestää minimissään 16 vrk ja sen jälkeen sinua laskuttaa valitsemasi uusi sähköyhtiö. Laskutus perustuu käyttämääsi sähkön määrään, jonka sähköyhtiö saa paikalliselta verkkoyhtiöltä. Sähkön siirtomaksut eivät muutu.

 

Tiesithän, että

Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa

Sähkön kilpailutus koskee vain sähkönmyyntiosuutta. Kilpailuttaminen ei koske siirtoyhtiötä eli paikallista verkkoyhtiötä, joka vastaa sähkön siirrosta alueellasi. Verkkoyhtiö omistaa paikallisen jakeluverkon ja laskuttaa sähkönsiirrosta alueensa asiakkaita siirtohinnastonsa mukaisesti.

Siirtohinta laskutetaan sinulta erillisellä laskulla, mikäli sähkönmyyntiyhtiösi on eri kuin paikallinen toimitusvelvollinen sähkönmyyntiyhtiö. Verkkoyhtiön toimittaa sähkön täysin samoilla hinnoilla ja ehdoilla, ihan sama mitä sähkönmyyntiyhtiötä käytät.