Ohjeet sähkösopimuksen kilpailutukseen muuton yhteydessä

Sähkösopimus ja muutto

Otathan huomioon, että sähkösopimus on käyttöpaikkakohtainen. Aina kun muutat asunnosta toiseen on sinun joko siirrettävä nykyinen sähkösopimus uuteen osoitteeseen tai tehtävä kokonaan uusi sopimus. Kilpailuttamalla sopimuksen saat uuden sopimuksen vaivattomasti ja edullisesti. Vaikka olisit kilpailuttanut sähkösopimuksen nykyiseen osoitteeseen niin tarjous ei välttämättä säily uuteen osoitteeseen. Yleensä kilpailutettu tarjous kestää 12kk tai 24kk kerrallaan ja vaikka aika ei olisi umpeutunutkaan niin se saattaa katketa muuton yhteydessä.

Muutto ja pikakytkentä

Mikäli sähkösopimus unohtui ja muutto on jo tehty niin todennäköisesti asuntosi on pimeä ja sähkölaitteet eivät toimi. Ei hätää, nykyisin sähkösopimuksen pikakytkentä on normaalia, mutta vaatii sinulta toimenpiteitä. Tee sopimus heti tästä ja kirjoita lisätietojakenttään ”Pikakytkentä päivämäärälle xx.xx.xxxx” niin Kilpailutuspalvelu.fi hoitaa sähkösopimuksen voimaan puolestasi. Huomioi, että pikakytkentä saattaa olla maksullinen lisäpalvelu. Sähköjen pikakytkennän hoitaa aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö ja kytkentämaksut menevät suoraan heidän hinnaston mukaisesti eikä sähkönmyyntiyhtiö voi vaikuttaa siihen lainkaan.

Tee sähkösopimus hyvissä ajoin ennen muuttoa

Sähköyhtiöillä saattaa olla ruuhkaa sopimuksissa ja käsittelyajat voivat olla pitkiä. Yleinen suositus onkin, että sähkösopimus tehtäisiin aina vähintään 3vrk ennen muuttoa. Näin voidaan varmistaa sähkösopimuksen voimaan kytkentä ajoissa.

Uusi sähköyhtiö huolehtii kytkennän muutossa

Kun muutat asuntoa sinun tehtäväksi jää tehdä muuttoilmoitus ja valitsemasi sähköyhtiö huolehtii sähköjen päälle kytkennän muuttoa varten. Sähköyhtiön velvollisuudeksi jää kytkeä sähköt päälle. Muuttoilmoituksessa tarvitset seuraavat tiedot:

 • Uusi osoite johon sopimus tehdään
 • Päivämäärä jolloin sähköt kytketään päälle
 • Vanha osoite josta muutat
 • Päivämäärä jolloin vanhasta osoitteesta katkaistaan sopimukset
 • Laskutustiedot jne.

Uusi sopimus muuton yhteydessä

Yleisin tapa on tehdä uusi sähkösopimus muuton yhteydessä. Sähkösopimus on aina osoitekohtainen eikä asiakas ole velvollinen ottamaan nykyistä sähkösopimusta mukaan muuton yhteydessä. Ihan sama mille paikkakunnalle olet muuttamassa niin kilpailuta sähkö uuteen osoitteeseen tästä.

Siirrä sähkösopimus uuteen osoitteeseen

Mikäli et aio kilpailuttaa sähkösopimustasi niin mene nykyisen sähköyhtiön kotisivuille ja tee muuttoilmoitus. Tekemällä muuttoilmoituksen nykyiselle sähköyhtiölle voit siirtää nykyisen sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen. Etsi sähköyhtiösi täältä ja tee muuttoilmoitus sähköyhtiön kotisivuilla.

Sähkösopimus muutto

Kun muutat ja haluat parhaan sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen niin tee sähkövertailu kätevästi tästä. Ota sopimus jossa on mahdollisimman edullinen kWh hinta ja mahdollisimman matala sähkön perusmaksu. Näin onnistut ottamaan parhaan sähkösopimuksen muuton yhteydessä.

Muuttajan sähkötarjous

Sähköyhtiöt houkuttelevat muuttajia erikoistarjouksilla ja kuluttaja-asiakkaan kannattaa hyödyntää sähkötarjoukset. Mene sähkövertailuun tästä ja katso mikä on voimassa oleva sähkötarjous muuttajalle.

 

Muuttajan muistilista sähkösopimuksen lisäksi:

Kun olet tehnyt onnistuneesti sähkösopimuksen muuton yhteydessä niin muista vielä nämä:

 • Irtisano edellisen asunnon sähkösopimus
 • Irtisano edellisen asunnon kotivakuutus ja hanki kotivakuutus uuteen osoitteeseen
 • Jos asut vuokralla, irtisano edellisen asunnon vuokrasopimus
 • Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja Postiin. Tämä onnistuu helpoiten Postin verkkopalvelusta.
 • Hanki internet yhteys uuteen kotiisi.
 • Muista tehdä muuttoilmoitus uuden ja vanhan asunnon taloyhtiön isännöitsijälle
 • Palauta vanhan asunnon avaimet
 • Tee muuttotarkastus uudessa asunnossasi
 • Tarkista, että uuden asunnon palohälytin toimii
 • Nauti uudesta asunnostasi johon teit muuton