Sähkösopimus helposti ja edullisesti vertailtuna

Etsi paras sähkösopimus kotiisi muutamassa minuutissa sähkövertailumme kautta.

Vertailussa mukana kaikki sähköyhtiöt.

Mikä on sähkölasku ja sähkösopimus?

Sähkölasku on lasku jonka saat kulutetusta energiasta kyseisessä käyttöpaikassa. Sähkölaskussa on eriteltynä käytetyn sähkön määrä, sovittu sähkön kWh hinta sekä sähkösopimukseen kuuluva perusmaksu. Tavallisesti sähkönkäyttäjä saa kaksi sähkölaskua: toinen on sähkönmyynti lasku ja toinen on sähkön siirtolasku.

Sähkösopimus on sopimus jolla sovitaan siitä, että sähköyhtiö toimittaa talouteen sähköä jolla asukas voi käyttää sähköä tarpeisiinsa. 

Sähkösopimus solmitaan sähkönkäyttäjän ja sähköyhtiön välille. Suomessa jokainen sähkönkäyttäjä saa vapaasti valita minkä yhtiön kanssa ja minkälaisen sähkösopimuksen solmii.

Sähkösopimus pitää sisällään kaksi erillistä sopimusta:

Sähkönmyyntisopimus: tämä on vapaasti kilpailutettavissa ja sähkön hinnoissa on isoja eroja.

Sähkön siirtosopimus: tämä solmitaan automaattisesti paikallisen verkkoyhtiön kanssa ja tätä osuutta ei voi kilpailuttaa. Sähkön siirtolasku pitää sisällään sähkön siirtomaksun sekä sähköveron. Sähkön siirtomaksu on jokaiselle sähkön käyttäjälle sama paikkakunnasta riippuen.

Sähkösopimuksen kilpailutus on helppoa ja vaivatonta vertailupalvelun kautta ja se ei vaikuta sähkön siirtomaksuun eikä sähköveroon lainkaan.

Miten hankkia sähkösopimus?

Sähkösopimuksen voi hankkia perinteisesti ottamalla yhteyttä sähköyhtiöön soittamalla, sähköpostitse tai menemällä sähköyhtiön verkkosivuille.

Suosittu tapa hankkia sähkösopimus nykyisin on käyttää sähkön kilpailutuspalvelua. Tuhannet ihmiset kuukausittain löytävät palvelumme kautta halvimman sähkösopimuksen. Hinnoittelu perustuu siihen, että sähkövertailussa on mukana kaikki sähkönmyyntiyhtiöt ja sähkötarjoukset ovat aina ajantasalla.

Sähkösopimus kannattaa aina kilpailuttaa, koska tuote on aina samanlainen. Jokainen sähkösopimus toimii yhtä hyvin ja valo palaa yhtä kirkkaasti, ainut ero on sähköyhtiön hinnassa. Halvin sähkö on yhtä hyvää kuin edullinen sähkö tai kallis sähkö.  

Tee sähkösopimus tästä

Miten sähkösopimus vaihdetaan?

Sähkösopimus vaihdetaan olemalla yhteydessä suoraan sähköyhtiöön tai tekemällä uuden sähkösopimuksen sähkövertailun kautta. Kun olet valinnut uuden sähköyhtiön niin ainut mitä sinun pitää tehdä on solmia uusi sähkösopimus heidän kanssaan.

Sähkösopimuksen vaihtaminen tapahtuu täysin etänä ja automaattisesti. Vaihtaminen ei vaadi kenenkään fyysistä läsnäoloa, eikä sähkökatkoja muodostu. Sähkösopimuksen vaihtaminen on aina maksutonta.

Uusi sähköyhtiösi hoitaa nykyisen sähkösopimuksen katki. Sinun itse ei tarvitse tehdä vanhalle sähkösopimukselle  mitään. 

Sähkösopimus kotiin ja mökille

Sähkösopimus on yhtä helppo hankkia kotiin kuin mökille. Tyypillisesti sähkösopimus otetaan samalta sähköyhtiöltä kaikkiin käyttöpaikkoihin joissa sähköä käytetään. Kotiin kannattaa kilpailuttaa sähkö jossa sähkön kWh hinta on matala. Mikäli mökillä sähkön käyttö on vähäistä niin kilpailutuksessa kannattaa keskittyä mahdollisimman pienen perusmaksun etsimiseen.

Sähkösopimus vertailu ja kilpailutus

Sähkösopimus vertailu on erittäin yleistä vuonna 2022. Sähkön hinnat nousee jatkuvasti eikä helpotusta näy. Tämä saa kotitaloudet kaivamaan sähkölaskunsa esille ja menemään erilaisille vertailusivustoille.

Sähkön kilpailutus on nopeaa, vaivatonta ja kannattavaa koska sähkösopimus vertailu tarjoaa täysin saman sähkön halvemmalla hinnalla.

Mitä sähkösopimus maksaa normaalisti?

Vuonna 2022 sähkösopimus maksaa normaalisti noin 20-24snt kWh. Normaali perusmaksu on noin 3-5 € per kuukausi.

Sähkösopimusten hinnat ovat olleet nousussa jo vuodesta 2021. Ennen sähkösopimuksen normaali hinta oli noin 4-6 snt per kWh ja perusmaksu 3-5 € per kuukausi.

Mikä on halvin sähkösopimus?

Tällä hetkellä halvin sähkösopimus on Oomi Energialla ja sähkön hinta on 14,39 snt kWh ja perusmaksu 4,90 €/kk.

Yleisesti halvin sähkösopimus on se jossa on halvin sähkön kWh hinta ja halvin perusmaksu. Halvin sähkösopimus löytyy Kilpailutuspalvelu.fi:stä. 

Sähkösopimus kerrostaloon - miten valita oikein?

Kerrostaloasujan sähkölaskun loppusummaan vaikuttaa enemmän perusmaksu kuin varsinainen sähkön kWh hinta. Eli kerrostaloasujan kannattaa metsästää ennemmin sähkösopimusta, jossa on pieni perusmaksui kuin sopimusta, jossa on erityisen matala kulutusmaksu.

Esimerkki

Sähkönkulutus vuodessa 1 500 kWh * kulutusmaksu 22 snt kWh + 12 kk * perusmaksu 4 €/kk
Loppusumma vuodessa: 268 €

Esimerkki

Sähkönkulutus vuodessa 1500 kWh * kulutusmaksu 24 snt kWh + 12kk*perusmaksu 0 €/kk
Loppusumma vuodessa: 240 €

Vaikka kulutusmaksu nousi kahdella sentillä ylöspäin, niin säästöä muodostui 28 €. Eli matalan perusmaksun ansiosta sähkölasku putosi alaspäin. Kuvittele. Neljäsosa sähkölaskuun menevästä rahasta jääkin sinulle!

Sähkösopimus koko Suomeen valmiiksi kilpailutettuna.

Kerrostaloasujalle oikea sähkösopimus

Kerrostaloasujan kannattaa lähes aina valita sähkösopimus jossa on pieni perusmaksu. Sähkön kWh hinnalla ei ole niin isoa merkitystä.

Määräaikainen sähkösopimus on sopimus, jossa hinta sovitaan etukäteen vuodeksi tai kahdeksi. Näin ollen vältät turhat sähkömarkkinan hinnan vaihtelut suuntaan tai toiseen. Perusmaksun ollessa matala et tee suurta tappiota, vaikka myöhemmin saisitkin kWh hinnan edullisemmin.

 

Esimerkki

Asiakas kilpailuttaa sähkösopimuksen ja saa vuoden määräaikaisen sähkötarjouksen hintaan 25 snt kWh ja perusmaksu 0 €/kk. Asiakas käyttää sähköä vuodessa 1 000 kWh ja näin ollen sähkölasku on vuodessa 250 €. Neljän kuukauden päästä markkinoille ilmestyy samanlainen vuoden sähkötarjous hintaan 23 snt kWh. Asiakasta harmittaa, koska sähkön olisi voinut saada vieläkin halvemmalla.

Mutta todellisuudessa näiden kahden sopimuksen hintaero on vuodessa vain 20 €. Eli mikäli asiakas ei olisi tarttunut tuohon aiempaan 25 snt tarjoukseen, niin hän olisi hävinnyt enemmän maksamalla perusmaksua entiselle sähköyhtiölleen.

Vinkki!

Kahden vuoden sähkösopimuksen saat yleensä edullisemmin kuin yhden vuoden määräaikaisen.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa hinta on sidottu jollain tapaa sähkön markkinahintaan. Hintaa tarkastellaan joko kuukausittain, kolmen kuukauden välein tai esimerkiksi vuoden välein. Vaikka saisit nyt todella edullisen sähkötarjouksen, niin ota huomioon se, että hinta voi nousta milloin tahansa.

Esimerkki

Asiakas kilpailuttaa sähkösopimuksensa ja saa erittäin edullisen tarjouksen hintaan 10 snt kWh ja perusmaksu 0 €/kk. Ensimmäisen laskun saatuaan asiakas kokee ”WAU” efektin ja on iloinen saadessaan edullisemman sähkölaskun. Asiakas on kuitenkin unohtanut lukea sopimusehdot ja seuraavassa laskussa hinta onkin sidottu pörssihintaan ja laskussa kulutusmaksu on yli 30 snt/kWh ja perusmaksu 5 €/kk.

Vinkki!

Muista aina tarkistaa, miten sähkösopimuksen hinta muodostuu ja kuinka usein hinta päivittyy.

Kerrostalopaketti

Markkinoille on ilmestynyt uudenlaisia pakettihinnoiteltuja sähkösopimuksia. Kerrostalopaketissa maksat sähköstäsi aina saman hinnan esimerkiksi 7 €/kk tai 12 €/kk. Äkkiseltään nämä sopimukset näyttävät edullisilta ja hyviltä, mutta useimmiten pakettihinnat sisältävät kulutusrajan. Esimerkiksi maksamalla 7 €/kk saat käyttää sähköä vuodessa 1 000 kWh. Näin ollen keskihinnaksi per kulutettu kilowatti jää 8,4 snt. Jos ylität tuon 1 000 kWh rajan, todennäköisesti sinua veloitetaan seuraavan hintaluokan mukaisesti tai ylimenevästä kulutuksesta laskutetaan esimerkiksi pörssihinnan mukaan.

Vinkki!

Pakettihinnat ilman kulutusrajaa voivat soveltua sinulle, joka kulutat todella paljon sähköä.

Pörssisähkösopimus "Spot"

Pörssisähkösopimus on sopimus, jonka hinta muuttuu jatkuvasti pohjoismaiden sähköpörssi Nord Poolin mukaisesti. Nord Poolin spot-hinta muuttuu tunneittain ja asiakas saakin valita, joko tunneittain päivittyvän sopimuksen tai vaihtoehtoisesti kuukausittain päivittyvän sopimusmallin.

Tunneittain päivittyvässä sopimuksessa sähkön hinta muodostuu kuukauden kulutuksen keskiarvon mukaan, jonka päälle sähkönmyyjä lisää oman marginaalinsa. Eli kuluttaja näkee todellisen sähkön hintansa vasta seuraavalla sähkölaskulla.

Pörssisähkö on hyvä sopimus, mutta hinnat voivat vaihdella rajusti. Esimerkiksi vuonna 2016 hinnat olivat noin 4 snt/kWh ja vuonna 2021 hinnat lähtivat nousuun. Nyt vuonna 2022 sähkön pörssihinnat ovat jatkuvasti yli 20snt kWh. 

Pörssisähkössä voit ohjata omaa kulutustasi esimerkiksi yön edullisemmille tunneille ja tätä kautta laskea omaa keskiarvohintaasi. Kuitenkin tämän hyöty kerrostalossa on kyseenalainen, koska spot-sopimuksissa on yleensä kuukausimaksu ja tässä menetät potentiaalisen säästösi, vaikka kuinka ohjaisit kulutustasi. Mikäli löydät kuukausimaksuttoman pörssisähkösopimuksen, niin se voi olla ainakin kokeilemisen arvoinen. Tarkista paras pörssisähkötarjous laskuriltamme.

Vinkki!

Älä ota määräaikaista pörssisähkösopimusta.

Sähkösopimus tarjouspyyntö

Kilpailutuspalvelussa on mukana jokainen sähköyhtiö ja pidämme sähkötarjoukset aina ajantasalla.

Voit jättää sivustollamme tarjouspyynnön kotitalouden tai yrityksen sähkösopimuksesta.

Kilpailutamme ja vertaamme sähkösopimuksen puolestasi ja lähetämme tarjouksen sähköpostiisi.

 

Jätä tarjouspyyntö sähkösopimuksesta: