Usein kysyttyä sähkön kilpailuttamisesta

Kilpailutuspalvelu.fi on vuosia toiminut sähkön kilpailutuspalvelu. Palvelun avulla kotitaloudet ja yritykset löytävät itselleen edullisen sähkösopimuksen. Sähkösopimuksen kilpailutus on helppoa, nopeaa ja taloudellisesti kannattavaa.

Sivustolla vierailee kuukausitasolla kymmeniä tuhansia asiakkaita ja palvelusta löydät listattuna kaikki Suomen sähköyhtiöt.

Ajankohtaisimmat:

Sähkön hinta on noussut vuonna 2022 – mitä tehdä?

Sähkön hinta on noussut jopa viisinkertaiseksi joka tarkoittaa tyypillisille omakotitaloasujalle tuhansien eurojen hinnan nousua. Tämän johdosta sähkön kilpailuttaminen on erityisen tärkeää ja jotta energiansaanti pysyy varmana niin nyt kannattaa solmia määräaikainen sähkösopimus.

Mikä on hyvä hinta sähkölle vuonna 2022?

Heinäkuussa 2022 sähkön hinta on huipussaan eikä loppua näy. Tällä hetkellä kilpailukykyinen sähkön hinta on noin 20-23 snt kWh. Kilpailutuspalvelu.fi sivustolla olevat sähkötarjoukset ovat ajantasalla ja voit luottaa, että ne ovat aina niin kilpailukykyiset kuin mahdollista.

Sähkön kilpailutus UKK

Sähkön hinta

Miten sähkön hinta määräytyy?

Sähkön loppulasku koostuu kolmesta eri osa-alueesta. Sähkölaskuun sisältyy sähkönmyyntilasku, sähkövero ja sähkönsiirtomaksu. Sähkönsiirtomaksua ei voi kilpailuttaa ja sähkövero on lakisääteisesti kaikille kotitalouksille sama. Vain sähkönmyyntiosuuden voi kilpailuttaa ja jokainen kotitalous saa vapaasti valita miltä sähkönmyyjältä ostaa sähkönsä. Sähkön hintaan vaikuttaa sähkönmyyntiyhtiö, sähkönsiirtoyhtiö sekä sähkötariffi.

Mikä on sähkön kWh hinta?

Sähkön kWh hinta on yksikkömaksu yhdelle kulutetulle sähkölle. kWh hinta on senttejä ja sähkölaskun loppusumma määräytyy sillä kuinka paljon kohteessa kuluu kilowattitunteja. Esimerkiksi 2000 kWh * 6snt kWh = 120€. Sähkön kWh hinta määräytyy sähköpörssin mukaisesti. Sähkön hinta on nousussa vuonna 2021.

Mikä on sähkön perusmaksu?

Sähkön perusmaksu on sähkölaskun kiinteä osuus. Perusmaksu on sama asia kuin sähkölaskun kuukausimaksu ja se veloitetaan tyypillisesti kuukausittain sähkölaskulla. Perusmaksu on tarkoitettu kattamaan sähköyhtiön kuluja esimerkiksi laskutuskulut jne. Perusmaksu laskutetaan joko kuukausimaksuna tai kerran vuodessa vuosimaksuna.

Onko sähkön perusmaksu maksettava vaikka sähköä ei käytettäisi?

Sähkön perusmaksu maksetaan aina riippumatta siitä käytetäänkö sähköä vai ei. Sähkön käyttäjä maksaa sähkön perusmaksun sekä sähkönmyyntilaskulla, että sähkönsiirtolaskulla.

Mikä on yleissähkö hinta?

Yleissähkö tarkoittaa sähkön yksiaikamittausta. Kun käytät yleissähköä niin maksat sähköstäsi aina saman hinnan vuorokauden jokaisena tuntina. Yleissähkö on yleisin sähkötuote ja sopii käytännössä kaikille.

Mikä on yösähkö tai aikasähkö?

Yösähkö ja aikasähkö tarkoittavat samaa asiaa. Kun käytät aikasähköä niin sinulla on yölle ja päivälle eri hinta. Päiväsähkön käyttöaika on perinteisesti klo 07-22 ja yösähkön käyttöaika klo 22-07.

Mikä on kausisähkö?

Kausisähkössä maksat kahta hintaa. Toista hintaa maksat talviarkipäivänä ja toista hintaa muuna aikana vuodesta. Kausisähkö sopii hyvin vain jos käytät suurimman osan sähköstäsi kesä/muuna aikana.

Sähkön kilpailuttaminen

Mitä sähkön kilpailuttaminen on?

Sähkön kilpailuttaminen tarkoittaa sähköyhtiöiden ja sähkösopimusten vertailua. Sähkön kilpailutuksessa siis vertaat eri yhtiöiden tarjouksia ja valitset niistä halvimman sopimuksen. Kilpailuttaminen on vaivaton ja helppo tapa säästää rahaa.

Miten hankkia edullinen sähkösopimus?

Edullinen sähkösopimus on helppo hankkia. Kilpailutuspalvelu.fi on jo tehnyt sähkön kilpailutuksen ja esillä on vain yksi paras sopimus per sopimustyyppi.

Mikä on paras sähkönkilpailutus?

Kilpailutuspalvelun sivulta löydät listattuna kaikki Suomen sähköyhtiöt ja kaikki sähkön kWh hinnat on tarkistettu ja ajantasalla. Avaa sähkönkilpailuttaja ja valitse paras sopimus.

Sähkön kilpailutus – mitä hyötyjä saan?

Sähkön kilpailutus säästää sinulle rahaa käytännössä tekemättä itse mitään. Ainut mikä muuttuu on sähköyhtiön logo laskullasi ja sinä maksat vähemmän.

Vaikuttaako sähkön kilpailuttaminen sähkönsiirtomaksuihin?

Sähkönsiirtomaksut ovat aina lakisääteisesti samat riippumatta siitä minkä sähköyhtiön asiakas olet. Voit huoletta kilpailuttaa sähkösopimuksen ja siirtomaksusi pysyvät samana.

Haluan kilpailuttaa parhaan sähkösopimuksen

Käytä Kilpailutuspalvelun sähkölaskuria ja löydät parhaan sähkösopimuksen vaivattomasti. Palvelussa on mukana luotettavat sähköyhtiöt ja tarjoukset ovat aina ajantasalla. Syötä omat tietosi laskuriin ja tilaa paras sähkösopimus.

Vaikuttaako sähkön kilpailuttaminen sähköveroon?

SVain sähkön myyntihinnan voi kilpailuttaa. Sähkövero on lakisääteisesti sama eikä sitä voi muuttaa sähkön kilpailuttamisella. 

Mistä halvin sähkö 2022?

Halvin sähkö löytyy internetistä kilpailuttamalla. Internetistä löytyy useita erilaisia sähkövertailu ja sähkön kilpailutus sivustoja. Kilpailutuspalvelu.fi on palvellut asiakkaita jo vuodesta 2018 ja palvelun idea on tarjota kotitalouksille halvin sähkö.

Kuinka usein sähköyhtiön voi kilpailuttaa?

Sähköyhtiön voi kilpailuttaa niin useasti kuin sopimus antaa myöden. Mikäli olet tehnyt määräaikaisen sähkösopimuksen niin voit kilpailuttaa sopimuksen uudelleen heti kun määräaika on päättynyt. Mikäli kilpailutat toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen niin voit kilpailuttaa sopimuksen uudelleen milloin tahansa.

Maksaako sähkön kilpailutus?

Sähkön kilpailuttaminen on asiakkaalle aina maksutonta ja Kilpailutuspalvelun käyttäminen on maksutonta. Eli sähkön kilpailutus ei maksa mitään.

Mitä tietoja tarvitsen sähkön kilpailutukseen?

On hyvä jos tiedät oman sähkönkulutuksen. Tieto ei ole kuitenkaan pakollinen. Sopimuksen voit kilpailuttaa helpoiten avaamalle Kilpailutuspalvelun sähkölaskurin ja valitse sinua miellyttävin sopimustyyppi. Tämän jälkeen täytät lomakkeelle vain omat tietosi ja sähkön kilpailutus on tehty onnistuneesti.

Asun kerrostalossa – kannattaako minun kilpailuttaa sähkösopimus?

Sähkön kilpailutus kerrostaloon on hyvin tärkeää tehdä. Kerrostaloasunnoissa sähkönkulutus on pientä, mutta sähköyhtiöiden perusmaksut voivat olla hyvinkin suuria. On iso ero maksatko sähkölaskua 3 kuukauden välein 60 euroa vai 30 euroa. Sähkön perusmaksu saattaa tuplata sähkölaskusi suuruuden. Kun hankit sähkösopimusta kerrostaloon, keskity etsimään sopimus missä perusmaksu on mahdollisimman pieni tai jopa 0€/kk.

Sähkösopimuksen kilpailutus omakotitaloon – mitä asioita ottaa huomioon?

Omakotitalon sähkösopimuksen kilpailutus on simppeliä puuhaa. Sähkölaskullasi on kaksi hintaa: sähkön kWh hinta ja sähkön perusmaksu. Omakotitaloasujan kannattaa etsiä sopimus jossa sähkön kWh hinta on mahdollisimman pieni. Perusmaksulla ei ole niin suurta merkitystä, toki sekin kannattaa olla mahdollisimman pieni. Mutta esimerkiksi sähkölämmitteiseen omakotitaloon kannattaa valita mielummin kiinteä sopimus 5 snt/kWh, 5 euron perusmaksulla kuin 7 snt/kWh, 0 euron perusmaksulla.

 

Sähkön kulutus

Mistä tiedän paljonko taloudessani kuluu sähköä?
Sähkönkulutus löytyy helpoiten sähkölaskultasi. Voit tarkistaa joko toteutuneen kuukausikulutuksen tai sähköyhtiön laskeman vuosikäyttöarvion. Tiedot löytyvät sekä sähkönmyyntilaskultasi, että sähkönsiirtolaskultasi. Useilla sähköyhtiöillä on myös oma energianseurantapalvelu josta voit aina tarkistaa oman sähkönkulutuksesi.
 
Sähkölaskuni on aina reilusti suurempi talvella – miksi?
Suuret sähkölaskut talvella ovat luonnollista varsinkin jos kotisi lämpeää suoralla sähkölämmityksellä. Kun sähkönkäyttö lisääntyy, niin kilowattitunteja kuluu enemmän. Tämä tarkoittaa sitä, että myös sähkölaskun loppusumma kasvaa. Mikäli kotisi lämpeää kaukolämmöllä tai maalämmöllä niin kesän ja talven sähkölaskun erot eivät ole niin isoja.
 
Laitoin sähkölaskuriin kulutukseni väärin – mitä tapahtuu?
Ei hätää, sähkölaskurin käyttöarvio on vain arvio. Sinua laskutetaan toteutuneen sähkönkäytön mukaisesti ja maksat aina oikeaa hintaa. Kilpailutuspalvelu sivustolla olevat sähköyhtiöt laskuttavat asiakasta aina vain jälkikäteen toteutuneen kulutuksen mukaisesti. Et joudu maksamaan sähköstä ennakkolaskuja.
 
Mikä on sähkön vuosikäyttöarvio?
Vuosikäyttöarvio on arvio siitä, mitä sinun kotitaloutesi kuluttaa sähköä vuodessa. Kyseessä on arvio edellisten vuosien perusteella. Toteutunut kulutus voi olla isompi, pienempi tai jopa sama kuin edellisenä vuosina. Vuosikäyttöarvion ja todellisen kulutuksen eroon vaikuttaa esimerkiksi käytettyjen sähkölaitteiden määrä ja kuinka paljon taloa lämmitetään.
 
Paljon on kerrostalon sähkönkulutus?
Kerrostaloasunnon sähkönkulutus riippuu asunnon pinta-alasta, henkilömäärästä, sähkölaitteista ja siitä onko asunnossa sähkösaunaa. Perinteinen kerrostalokaksio ilman sähkösaunaa kuluttaa noin 1500-2000kWh per  vuosi. Sähkösaunallinen kaksio tai kolmio voi kuluttaa hyvinkin 2500-4000 kWh per vuosi riippuen kuinka paljon sähkösaunaa tai muita sähkölaitteita käytetään. Kotitalouden sähkönkulutus on helppo tarkistaa sähkölaskulta tai nykyisen sähköyhtiön internet asiointipalvelusta.
 
Paljon on omakotitalon sähkön vuosikulutus?
Omakotitalon sähkönkulutus riippuu asunnon pinta-alasta, asujien määrästä, lämmitysmuodosta ja sähkölaitteiden määrästä. Turvallinen nyrkkisääntö on, että normaali maalämpöinen 130-160m2 omakotitaloasunto kuluttaa noin 10 000 – 12 000 kWh/vuosi. Vastaava omakotitaloasunto sähkölämmityksellä voi kuluttaa helposti 17 000 – 25 000 kWh / vuosi. Sinun kotitalouden tarkan sähkön kulutuksen voit tarkistaa sähkölaskultasi tai sähköyhtiön omaenergiapalvelusta.

Sähkön toimivuus

Toimiiko kilpailutettu sähkö?

Sähkön kilpailuttaminen ei vaikuta lainkaan toimivuuteen. Sähkö toimii aina samalla tavalla ja siitä vastaa paikallinen verkkoyhtiö. Voit huoletta kilpailuttaa sähkön ja luottaa siihen, että sähköt toimivat jatkossakin.

Kuka vastaa sähkön toimivuudesta?

Paikallinen verkkoyhtiö vastaa aina sähkön toimivuudesta ja toimintavarmuudesta. Sähköverkkoyhtiöt ovat velvollisia hoitamaan kaikki sähkökatkot niin pikaisesti kuin mahdollista. Myös ennakoitava työ sähkön toimivuuteen kuuluu sähkönsiirtoyhtiölle.

Mitä jos sähköni ei toimi?

Mikäli kohdallesi osuu sähkökatko, ole heti yhteydessä paikalliseen sähkönsiirtoyhtiöön. Sähkönmyyntiyhtiö ei voi asialle mitään vaan toimivuudesta vastaa aina verkkoyhtiö.

Sähköyhtiön valinta

Miten kannattaa valita sähköyhtiö?

Kun valitset sähköyhtiötä, sinun kannattaa punnita omia kriteereitä. Painaako vaakakupissa vihreä sähkö, edullinen kWh hinta, matala sähkön perusmaksu vai sähköyhtiön brändi? Mikäli haluat mahdollisimman edullisimman ja vaivattoman sopimuksen niin valitse sähköyhtiö joka tarjoaa 24kk sopimuksen edullisimmalla hinnalla.
 
Haluan ostaa vain ekologista sähköä, mitä tehdä?
Avaa Kilpailutuspalvelun sähkövertailu ja valitse kriteeriksi vihreä sähkö. Moni sähköyhtiö panostaa nykyään vihreän sähkön myyntiin ja sivustollamme on saatavilla sekä edullinen hinta, että ekologinen sähkö.
 
Voitteko auttaa minua sähköyhtiön valinnassa?
Totta kai. Sähkölaskurimme avustaa sinua ja etsii sinulle automaattisesti parhaan sähkösopimuksen. Syötä oma sähkönkulutus laskuriin ja saat näytille 4 parasta sähkösopimusta.
 
Sähköyhtiöitä on niin monta – mitä eroa niissä on?
Suomessa on yli 50 eri sähköyhtiötä ja sivustolta löydät jokaisen yhtiön listattuna. Suurimmat erot sähköyhtiöiden välillä on sähkön hinta, sähkön tuotantotapa, asiakaspalvelu ja lisäpalvelut. Sähköyhtiöt on valmiiksi vertailtu sivustolla ja sähkön kilpailuttaja auttaa sinua valitsemaan parhaan sopimuksen. Kun teet uutta sopimusta niin valitse paras hinta ja sähköyhtiö mistä saat luotettavimman palvelun.

Sähkönsiirto ja siirtomaksut

Voiko sähkönsiirtomaksut kilpailuttaa?

Kukaan ei voi kilpailuttaa sähkönsiirtomaksuja. Sähkönsiirtomaksut on lakisääteisesti määritelty ja hinnasto menee täysin paikkakuntasi sähkönsiirtoyhtiön mukaisesti. Sähkönsiirtoyhtiöt ovat valitettavasti monopoliasemassa, mutta onneksi voimme tarjota sinulle markkinoiden parhaan sähkösopimuksen. Kilpailuta sähkö tästä.
 
Miksi sähkönsiirto maksaa niin paljon?
Sähkönsiirrossa maksat sekä itse sähkön siirtämisestä, että sähkönverkon toimintavarmuudesta. Sähköverkkoyhtiö investoi jatkuvasti sähköverkon ylläpitoon, kehittämiseen ja toimintavarmuuteen. Suomessa on säädetty laki, jonka mukaisesti sähköverkon tulee kestää pahemmatkin myrskyt. Sähkönsiirtoyhtiö on myös velvollinen korvaamaan kotitalouksille pidemmät sähkökatkot. Joten sähkönsiirtomaksujen tulee kattaa myös nämä korvausmaksut.
 
Muuttuuko siirtomaksu kun kilpailutan sähkösopimuksen?
Sähkön siirtomaksut eivät muutu kun kilpailutat sähkösopimuksen. Sähkön siirtomaksut ovat lakisääteisesti kaikille samat ja siirtoyhtiöllä ei ole oikeutta nostaa hintaa vaikka vaihtaisit sähköyhtiötä useastikin.
 
Miksi sähkönsiirtoa nostetaan?
Sähkönsiirtohintoja nostetaan koska sähkönsiirtoyhtiöiden velvollisuudet kasvaa vuosi vuodelta. iirtoyhtiö vastaa kulutuksen mittauksesta eli sähkömittarin lukemisesta ja kulutuksen ilmoittamisesta sähkönmyyjälle. Se vastaa sähkön kuljettamisesta sähköverkkoa pitkin voimalaitokselta asiakkaalle. Lisäksi siirtoyhtiö vastaa mittareiden asennuksesta ja ylläpidosta. Monet siirtoyhtiöt ovat käynnistäneet mittavia verkon kunnostustöitä, jotta toimitusvarmuus olisi luotettava säällä kuin säällä.
 
Voiko sähkönsiirtoyhtiötä vaihtaa?
Sähkönsiirtoyhtiötä ei valitettavasti voi vaihtaa. Sähkönsiirtoyhtiö määräytyy täysin sen mukaan millä paikkakunnalla asut. Suomessa toimivia siirtoyhtiöitä on esimerkiksi Caruna, Elenia, Helen Sähköverkko, Järvi-Suomen Energia, Kajave, PKS sähkönsiirto Oy. Suomessa toimiviin sähköyhtiöihin voit tutustua sähköyhtiöt listattuna.

Muutto ja sähkösopimus

Olen muuttamassa, mitä tehdä sähkösopimukselle?
Kun muutat asuntoa tai paikkakuntaa on sinun tehtävä uusi sähkösopimus. Syötä sähkön hintalaskuriin uuden osoitteen sähkönkulutus ja valitse edullinen sähkösopimus.
 
Muutto edessä – minulla on määräaikainen sähkösopimus
Määräaikainen sähkösopimus ei haittaa. Kun muutat asuntoa, voit pistää nykyisen sähkösopimuksen katki ja kilpailuttaa uuden sopimuksen uuteen osoitteeseen.
 
Muutan eri paikkakunnalle – toimiiko Kilpailutuspalvelu siellä?
Sähkön kilpailutuspalvelu toimii ympäri Suomen ja sivulla olevat sähköyhtiöt toimittavat sähköä jokaiselle paikkakunnalle.
 
Muutan ensi viikolla – milloin sopimus pitää olla tehtynä?
On hyvä tehdä uusi sähkösopimus ajoissa. Kilpailuta sähkösopimus heti ja solmi se uuteen osoitteeseen mahdollisimman pian.
 
Sähkösopimus unohtui ja muutto on edessä?
Ei hätää. Kilpailutuspalvelun kautta voit sopia sähkön pikakytkennän jos asunnon muutto yllättää. Tee sähkön kilpailutus muuton yhteydessä ja kirjoita lisätietoja kenttään pikakytkentä.
 
Sähkösopimus ja uusi osoite
Mikäli tiedät jo uuden osoitteen mihin olet muuttamassa niin sinun tulee solmia sinne uusi sähkösopimus. Sähkösopimus muuton yhteydessä on helppo hankkia sähkönkilpailuttajan kautta. Tee sähkövertailu ja tilaa sähkösopimus uuteen osoitteeseen.
 

Sähkölaskut

Miksi saan kaksi erillistä sähkölaskua?
Kaksi sähkölaskua on normaali asia. Toinen lasku on sähkönsiirtolasku ja toinen on sähkönmyyntilasku. Paikallinen verkkoyhtiö huolehtii siirrosta jatkossakin ja toki veloittavat siitä oman hinnastonsa mukaisesti.
 
Tuleeko minulle sähkölasku sähkön kilpailuttamisesta?
Sähkön kilpailuttaminen on aina maksutonta asiakkaalle eikä siitä laskuteta erikseen.
 
Voiko sähkönkilpailutuksesta aiheutua tupla sähkölasku?
Sähkön kilpailutus on turvallista eikä siitä voi aiheutua päällekkäisiä sähkölaskuja. Sähkön kilpailutuspalvelu huolehtii nykyisen sopimuksen irtisanomisesta.
 
Saako palvelun kautta e-laskun?
Sähköyhtiön vaihtaminen ei vaikuta laskutustapoihin millään tapaa. Kun käytät kilpailutuspalvelu.fi:tä niin saat sähkölaskun valitsemaltasi yhtiöltä, et meiltä. Voit pyytää uudelta sähköyhtiöltäsi e-laskun. 
 

Saako palvelun kautta paperilaskun?

Saa. Uusi sähköyhtiösi toimittaa sinulle paperilaskun ja se on lakisääteisesti aina veloituksetonta.

Sähkösopimus

Mistä löytää paras sähkösopimus?
Paras sähkösopimus löytyy sivustolta Kilpailutuspalvelu.fi. Sivuston sähkön hintalaskuri on helppokäyttöinen ja löytää parhaan sähkösopimuksen jokaiseen kotitalouteen.
 

Mistä hankkia sähkösopimus vuonna 2022?

Sähkösopimus tulee hankkia sähköyhtiöltä. Sähköyhtiöitä on Suomessa yli 50 ja Kilpailutuspalvelu sivustolta löydät niistä jokaisen. Sähkösopimus kannattaa hankkia yhtiöltä joka tarjoaa halvimman ja luotettavimman hinnan.

Mikä on halvin sähkö?

Halvin sähkö on se mistä joudut maksamaan vähiten. Halvin sähkö on helppo löytää kun tekee kilpailutuksen hyvin. Kilpailutuspalvelu on tehnyt onnistunutta sähkön kilpailutusta jo tuhansille käyttäjille ja ilomme on tarjota kuluttaja-asiakkaille halvin sähkö kerrostaloon, rivitaloon ja omakotitaloon.

 
Mistä hankkia edullinen sähkösopimus?
Edullinen sähkösopimus kannattaa hankkia kilpailuttamalla. Jo tuhannet asiakkaat vuosien aikana ovat hyödyntäneet sähkön kilpailuttajasivustoa ja tehneet itselleen edullisen sähkösopimuksen. Tee helppo sähkövertailu ja valitse laskurin tarjoamista sopimuksista miellyttävin sopimustyyppi.
 
Haluan tehdä sähkösopimusten sähkövertailun.
Tutustu Kilpailutuspalvelun sähkövertailuun ja hanki edullinen sähkö. Sivustolla on listattuna kaikki sähköyhtiöt jotta kävijän on helppo tehdä sähkövertailu. Suomessa on yli 50 eri sähköyhtiötä ja vuonna 2021 sähkön hintavertailu on helpointa ikinä.

Vihreä sähkö

Mikä on vihreä sähkö?
Vihreä sähkö on alkuperätakuulla varmennettua vesisähköä, tuulisähköä, aurinkosähköä tai bioenergiaa.
 
Miten tiedän, että sähkö on vihreää?
Sähköyhtiö hankkii vihreälle sähkölle sertifikaatin joka takaa sen, että sinun ostamasi sähkö on takuulla vihreää.
 
Haluan ekologisen ja vihreän sähkösopimuksen.
Ekologinen sähkö on nykyään normaali asia. Kilpailutuspalvelu sivustolta löydät lukuisia vaihtoehtoja ekologiseen sähköön.
 
Mistä tiedän myykö sähköyhtiö ekosähköä?
Voit aina tarkistaa sähkön tuotantotavan sähköyhtiön tai sähkövertailun sivustolta.
 

Sähkötuotteet

Mikä on määräaikainen sähkösopimus?

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa energian hinta sovitaan etukäteen. Sähkön hinta pysyy kiinteänä koko sopimuskauden ajan eikä sähköyhtiöllä ole oikeutta nostaa sitä. Määräaikainen sähkösopimus ei ole riippuvainen sähkömarkkinan hinnan vaihteluista. Määräaikaisen sähkösopimuksen kWh hinta voi olla esimerkiksi 4,5snt kWh tai 6,5snt kWh.
 
Mikä on pörssisähkö?
Pörssisähkö tarkoittaa sitä, että ostat sähköä suoraan pörssistä. Sähkön hinta päivittyy tunneittain pohjoismaisen sähköpörssin mukaan ja sinua laskutetaan käyttämäsi sähkön kuukausittaisen keskiarvon mukaan. Kun käytät pörssisähköä niin altistut eniten sähkömarkkinan hinnan vaihteluille ja sähköpörssin hintapiikeille. Pörssisähkön kWh hinta voi olla 3,99snt kWh tai 20 snt kWh.
 
Minkä sähkötuotteen valitsen jos haluan päästä mahdollisimman vähällä?
Stressittömin ja helpoin sähkötuote on 24kk määräaikainen sähkösopimus. Määräaikainen sähkö on yleensä sähköyhtiön edullisin tuote ja siinä sovitaan hinta kerralla 24kuukaudeksi eikä sähkön hinta voi nousta.

Sähkön hintavertailu

Mikä on paras sähkön hintavertailu?

Paras sähkön hintavertailu löytyy sivustolta kilpailutuspalvelu.fi. Sivustolla on mukana kaikki Suomen sähköyhtiöt ja vertailussa on mukana määräaikainen sähkö 12kk, määräaikainen sähkö 24kk ja pörssisähkö toistaiseksi voimassa oleva.

Miten sähkön hintavertailu toimii?

Sähkön hintavertailu on helppo käyttöinen. Löydät sivustolta sähkön hintalaskurin. Syötä oma sähkönkulutus ja vertaa sähkösopimukset.

Onko sähkön hintavertailu kannattavaa?

Sähkön hintavertailu on erityisen kannattavaa jos et ole vertaillut sopimusta hetkeen. Katso sähkölaskulta sähkön kWh hinta ja tee sähkön hintavertailu.

Onko sähkövertailu hyvä?

Sähkövertailu kattaa sähkösopimukset laidasta laitaan ja sähkövertailun idea on löytää paras sähkösopimus. Kukaan ei kerkeä soittaa jokaista Suomen sähköyhtiötä läpi ja sen takia tuhannet asiakkaat kuukausittain käyttävät sähkön Kilpailutuspalvelua.